Joogaopettaja-
koulutukset

Joogaopettajakoulutukset

Luontoyhteyteen, luovuuteen ja kokemuksellisuuteen keskittyvä, kansainvälisesti sertifioitu TERRA SOUL JOOGA ® -joogaopettajakoulutus alkaa tammikuussa 2025 Helsingissä.

Vuoden mittaisen, kokonaisvaltaisen, 200 h (YTT) koulutuksen aikana tulet syventämään joogan merkitystä elämässäsi, saat uutta innostusta omaan harjoitukseen ja taitosi kasvavat joogaopettajuuteen. Sinua luotsaa kaksi kokenutta pääopettajaa ja tietotaitoa jakaa myös vierailevat asiantuntijat.

Koulutuksen aikana tulet syventymään laajasti joogan hoivaaviin työkaluihin. Opetus nojaa Vanda Scaravellin, Vijnanajoogan ja somatiikan menetelmiin, joissa tutkitaan mm. kehon aaltoa, spiraalia ja painovoimalle myötäämistä sekä turvallisten jooga-asentojen rakentamista. Koulutus tarjoaa ymmärrystä nykyihmisen arjen haasteisiin.

Kokemuksellisen harjoituksen, toiminnallisen anatomian, fysiologian ja filosofian taidot luovat vahvan pohjan joogaopettajuuteesi. Omaan hengitykseesi tutustuminen ja meditaatioon valmistautuminen kutoutuvat koulutuksen pohjajuurakoiksi. Tulet ymmärtämään kehon sisäisen linjauksen luomista hengityksen ja vayu-työskentelyn avulla ja opit viemään eteenpäin joogan hienovireisiä kokemuksia.

Luontoyhteys ja sen tuominen joogaharjoitukseen niin kehollisesti, tilallisesti kuin sanallisesti on osa oppimispolkuamme. Opit, miten ohjata joogatunteja luonnossa, miten kuljettaa osallistujat aistivaan ja tutkivaan, ihmettelevään yhteyteen pohjoisen luontomme eri elementtien kanssa.

Paneudumme arvostavan, herkän kosketuksen voimaan pari- ja ryhmäharjoitteissa. Koulutuksessa tutustutaan inklusiivisuuteen, sekä traumainformoituun otteeseen joogaopettajuudessa. Keskiössä on kohtaaminen ja keskustelevuus. Kokemusten, tarinoiden ja kasvun jakaminen sekä säännöllinen kuukausittainen yhteentulo tuo sinut osaksi joogaheimoa.

Opiskelujamme siivittää joogan lisäksi visuaalinen luovuus, runot, kielen rikkaus, vapaa liike, luonto ja itämerensuomalaiset perinteet. Inspiroidumme lisäksi restoratiivisuudesta, elementtiopeista, just sitting -meditaatiosta ja ayurvedisestä terveysperinteestä, joiden avulla lisäämme henkilökohtaista hyvinvointia ja maustamme harjoitusta.

Koulutukseen kuuluu lähiopetusten lisäksi oma säännöllinen harjoitus kotona sekä vuoden aikana 25:lle valitsemallesi ohjatulle tunnille osallistuminen, kirjoitustehtävät, luettava kirjallisuus ja käsillä olevan teeman tutkiminen. Opintojasi mentoroi suurella sydämellä kaksi pääohjaajaa, jotka ovat tukenasi ja auttavat sinua luomaan nahkasi. Lisäksi kolme vierailevaa kouluttajaa, jotka ovat oman alansa huippuosaajia jakavat osaamistaan ja syventävät tietotaitojasi.

Voit osallistua koulutukseen myös syventääkseesi omaa suhdettasi kehollisuuteesi, luontoon, itseesi, sekä maailmaan ja kanssakulkijoihisi. Lähiopetusjakson lopussa on syys-lokakuun aikana mahdollisuus tehdä neljän opetuskerran joogaopettajaharjoittelu, joka on portti joogaopettajaksi valmistumiseen.

Koulutus sisältää 200 h:

 • 10 monipuolista lähiopetusjaksoa, joista yksi on viikonloppu-retriitti luonnon keskellä saaressa.
 • Luovia, ainutlaatuisia elämyksiä ja harjoituksia luonnossa
 • 2 pääopettajaa ja 3 vierailevaa asiantuntijaa
 • Facebook -tukiryhmän
 • Tukea omalta opettajalta ja pienryhmältä
 • Oma opetusharjoittelu
 • Kirjallisia tehtäviä ja mattoharjoittelua kotona
 • Mahdollisuuden saada kansainvälinen opettaja-sertifikaatti (YTT 200h)
 • Opiskelua tukevaa materiaalia sekä kirjallisuuteen perehtymistä
 • Unohtumattoman kokemuksen ja uusia ystäviä

Kontaktiopetuksen teemat pähkinänkuoressa:

 • Joogan historia ja filosofia elävässä yhteydessä
 • Kokemuksellisen anatomian kattavat perusteet
 • Luovat asanalaboratoriot & liikkeiden sitominen yhteen
 • Joogaopetuksen erityinen pedagogiikka
 • Avustaminen arvostavan kosketuksen kautta
 • Pranayama & meditaatio
 • Ayurvedan perusteet ja luonnon kiertokulku
 • Sukellus joogan restoratiivisuuteen
 • Saavutettavuus: harjoituksen muokkaaminen erityisryhmille, kuten raskaana oleville
 • Traumainformoidun otteen ymmärrys opetuksessa
 • Luovuuden, poeettisuuden ja leikkisyyden yhdistäminen joogaohjaukseen
 • Luontoyhteys, aistivien kehollisten harjoitteiden ohjaaminen luonnossa
 • Äänenkäyttö ja mantrojen voima
 • Joogayrittäjyys ja markkinointi

Kenelle koulutus sopii?

 • Sinulla on taustalla oma säännöllinen joogaharjoitus ainakin viimeisen kahden vuoden ajalta
 • Olet aidosti kiinnostunut kokemuksellisesta otteesta joogassa
 • Arvostat luontoa ja haluat ymmärtää, miten luontoyhteys sidotaan osaksi joogaohjausta
 • Yhdessä toisiltamme oppiminen kutsuu sinua 
 • Innostut ihmisen anatomiasta, joogan historiasta sekä filosofiasta
 • Haluat toimia ihmisten kanssa ja koskettaen työskentely kutsuu sinua
 • Olet kiinnostunut jatkuvasta oppimisesta ja henkisestä kasvusta

2025 lähiopetuksen päivämäärät:

1. Tammikuu: 25.–26.1. Juurtuminen yhteisiin elämän luihin


2. Helmikuu: 22. –23.2. Trauma ja tietoisuus

3. Maaliskuu: 8.–9.3. Kosketus ja kokonaisuus

4. Maaliskuu: 29.3.–30.3. Sanojen voima

5. Huhtikuu: 19.–20.4. Sydämen virtaus ja sutrat

6. Toukokuu: 17.–18.5. Avautuvat siivet


7. Kesäretriitti: pe–su 13.–15.6. Luota luontoosi

8. Elokuu: 16.–17.8. Kehon kanavat


9. Syyskuu: 13.–14.9. Kasvun ihme


10. Lokakuu: 18.–19.10. Syklistä toiseen – elämä on juhla!

+ Opettajaksi tähtääville ja YTT-sertifikaatin haluaville: Opetusharjoittelu syys-lokakuun aikana. Lähiopetuksiin tulee osallistua 100-prosenttisesti. Sairastuessa opetusta voi seurata onlinesta, mutta opetusta ei järjestetä online-fokus edellä.

Opetus järjestetään:

Lauantaisin Klo 9–18:30 sekä sunnuntaisin klo 9–17:30. Kesäretriitin kellonajat ilmoitetaan erikseen. Koulutus järjestetään Helsingissä. Salille on hyvät julkiset yhteydet.

Hae koulutukseen:

Hae koulutukseen vastaamalla kysymyksiin ja lähettämällä ne sähköpostilla: merimort@gmail.com. Kirjoita mukaan katuosoitteesi ja puhelinnumerosi. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

 • Millainen tähänastinen joogapolkuni on ollut ja millainen harjoituksesi on tällä hetkellä?
 • Mikä joogassa puhuttelee minua eniten juuri nyt?
 • Miksi juuri tämä opettajakoulutus kutsuu minua?
 • Kerro itsestäsi ja elämäntilanteestasi vapaasti.

Hinta:

3700€ (sis. alv. 24%). Summa maksetaan neljässä osassa. Paikan varauksen yhteydessä 500€ ja seuraavat erät 1.12.2024, 1.4.2025 ja 1.8.2025. Kysy myös mahdollisuutta muihin maksujärjestelyihin. Peruutusehdot: Varausmaksu palautetaan vain sairastodistuksella.

Opettajat

Pääopettajat

Meri Mort

Meri on kuun kulkija, YTT Yoga Elder, jolla on takanaan omien lukuisten joogaopintojen lisäksi joogaopettajakoulutusten luotsauksia yli kymmenen vuoden ajalta. Meri on toiselta koulutukseltaan Taiteen maisteri ja taidekasvatuksen opinnot ovatkin muovanneet hänestä intuitiivisen ryhmänohjaajan, joka nauttii keskustelevasta yhteydestä ja ihmisen uniikin kasvun tukemisesta. Meri näkee joogin vahvuudet ja on kannustava mentori sekä kanssakulkija.

Meriä inspiroi joogassa sen tuoma selkeyden tunne, aistimuksille herkistyminen ja kehollinen läsnäolo joka yltää olemiseen maailmassa. Joogassa on mahdollisuus tutkia turvallisesti varjoja ja valoa, rajoja ja äärettömyyttä. Hän yhdistää harjoituksiin off-mat hetkiä, joissa joogan opit ja monipuolinen liike otetaan arjen tueksi. Vapaa liike ja kokeilevuus tuovat vapautta, iloa ja pilkettä pohjolan ihmisille. Vanda Scaravellin jalanjäljillä kulkeminen on tuonut sekä armollisuutta, että uudenlaista vaativuutta harjoitukseen. Joogassa ei ole aloittelijoita ja edistyneitä, on vain erilaisia keskittymisen kokemuksia.

Meri on myös äiti 5-vuotiaalle suden tyttärelle, Taiji:n opiskelija, kirjailija, kuvittaja ja luonnonmagian sanoittaja, joka rakastaa tanssia paljain jaloin ja silittää selkärankoja. Merin voimapaikkoja ovat täysikuun valaisemat korkeat kalliot, hiljaiset siirtolohkareet ja pienien salaisten vihkojen rivien välit.

Crista Soskolne

Crista on pitkän linjan joogaopettaja YTT Yoga Elder, joka on sertifioitunut kolmivuotisesta vijnanajoogaopettajakoulutuksesta. Vijnanajoogassa painottuu kokemuksellisuus, hienovireiset hengitysharjoitukset, just sitting-meditaatio sekä turvallinen ja saavutettava joogaliike- eli asanatyöskentely. Asanoissa tuodaan huomio yhä uudelleen keholliseen läsnäolevuuten kuten maan vetovoimalle myötäämiseen sekä sisäiseen eli hengityksen kautta syntyvään tukeen. Joogaliikkeet rakennetaan painonsiirroin sekä kehon luista linjausta aistimalla jo siirtymän aikana. Kehon sisäiset tuntemukset, erilaiset keholliset kartat sekä se, miten keho suhteutuu ympäröivään tilaan ovat ohjauksen ytimessä.

Hänen vahvuutensa on hengitysharjoituksissa, asanoiden askelten rakentamisessa, hitauden synnyttämisessä, ajattoman ajan luomisessa, kehon herkkyyteen avautumisessa, kosketuksessa, ihmisten välisen yhteyden luomisessa ja huumorissa sekä luonnossa tehtävissä harjoituksissa, joissa avaudumme aistien herkkyyteen, kurotamme sukupolvien lävitse perinteisiimme sekä sukellamme lajienväliseen yhteyteen.

Crista on myös FM kulttuuriantropologi ja keramiikan artenomi. Hän valmistuu somaattisen liikkeen kouluttajaksi kesäkuussa 2024. Cristan intohimona on jokaisen oman luonnollisen liikkeen salliminen, kirjallisuus sekä luonnossa aistit hereillä oleilu. Kaiken tekemisen ja olemisen ytimessä hänellä on aito kiinnostus hahmottaa kokonaiskuvaa, ymmärtää erilaisia maailmankuvia sekä aistia kehollista, hiljaista tietoa ihmisten ja luonnon olentojen välillä.

Vierailevat opettajat

Hanna-Mari Kuikka

Raskausajan jooga

Hanna-Mari eli Hami on joogaopettaja, kouluttaja, doula ja mm. Spinning Babies® -sertifioitu synnytysohjaaja. Hami on taiteen rakastaja, feministi, hengityksen tutkija ja intohimoinen avantouimari.

Hän on kirjoittanut v. 2020 ilmestyneen Joogaa raskausaikaan – Ihme sisälläsi -kirjan ja työskennellyt jo vuosia odottajien ja jo synnyttäneiden kanssa.

 

Kreeta Ranki

Joogan filosofia

Kreetan tausta on akateemisessa filosofiassa. Hän on väitellyt tohtoriksi Kantin filosofiasta.  Kreeta on toiminut Turussa joogaopettajana yli kymmenen vuoden ajan. Hän on kouluttautunut joogaterapeutiksi ja seksuaalineuvojaksi, ja hänen sydäntään lähellä on joogan erityisryhmät ja soveltava jooga. 

Kreetalle joogafilosofia tulee eläväksi kun sen oppeja hyödyntää omassa arjessa. Kreetalle on tärkeää auttaa oppilaita oivaltamaan, miten jokainen voi soveltaa oppimaansa omassa elämässään ja joogatunneillaan.

Kreeta opettaa joogaa ja meditaatiota Turussa ja työskentelee kehitysvammaisten parissa.

Heidi Hautala

Joogan anatomia ja fysiologia

Heidi on fysioterapeutti, osteopaatti ja joogi. Heidillä on yli 10 vuoden kokemus tuki-ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksesta ja hoidosta. Erityisesti Heidiä kiinnostaa toiminnallinen anatomia, jota hän on opiskellut Kinetic Control-jatkokoulutuksissa. Anatomiaa Heidi on opettanut vuosia joogaopettajakoulutuksissa.

Opetuksessaan Heidi pääsee yhdistämään kaksi intohimoaan: anatomian ja joogan. Opetus on kokemuksellista, jossa yhdistyy anatomia, fysiologia, toiminnalliset harjoitteet ja jooga sekä Heidin inspiroiva energia.

YTT-sertifikaatti

YTT eli Yoga Teachers Together on eurooppalainen joogaopettajien verkosto ja sertifikaattijärjestelmän ylläpitäjä. YTT on erityisen tarkka eettisyydestä ja toimii eurooppalaisen arvomaailman mukaisesti. Koulutuksesta valmistuttuasi voit halutessasi liittyä kansainväliseen, brittien ylläpitämään YTT-joogaopettajien yhteisöön. Meri ja Crista ovat molemmat YTT sertifioituja Yoga Eldereitä, mikä tarkoittaa vähintään 5000 tuntia & 10+ vuotta kokemusta joogan opettamisesta.

{

Kaikista maailman koulutuksista joita olen matkani varrella suorittanut, on tämä koulutus antanut eniten. Maaginen paketti läsnäoloa, luovuutta, juurtumista, kasvamista, liihottelua, lempeyttä, voimaa, kellumista, kannattelua, lämpöä, hengityksiä, tunteita ja tietoa. Yhteyttä, taitoa, kohtaamisia ja hyväksyntää.

Reetta / Alkulähteellä

{
Suuri kiitos aidosta ja läsnäolevasta opetustyylistänne. Arvostan todella paljon lähestymistapaanne, jossa joogan ei tarvitse olla vakavaa ja jossa harjoittelu sovitetaan itse kunkin keholle ja päivään sopivaksi. Vapaa liike ja leikki toivat ihanaa piristystä ja ilmapiirin rentoutta.
{

Olette huikeita opettajia molemmat ja Terra Soul -koulutus on upeasti rakennettu kokonaisuus. Olen jo suositellut koulutusta meidän tämänhetkisille opiskelijoille, joista osalla ei vielä ole joogan peruskoulutusta. Ja toki olen teidän koulutuksen ihanuudesta höpötellyt vähän kaikille!

Mari Kapulainen / Erkkajooga